Επικείμενη συνεργασία των Δήμων Παλαιού Φαλήρου και Αλίμου 

 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του SMART BEAR στη Μαδρίτη έγινε ενημέρωση των Ευρωπαίων Εταίρων, για την επικείμενη συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου με τον Δήμο Αλίμου και τις επόμενες συνέργειες μεταξύ αυτών, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Σεπτέμβριο του 2022 , όταν και θα υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Δημάρχων, κ.κ. Γ. Φωστηρόπουλου, Α. Κονδύλη.

Για τους άξονες του πλάνου συνεργασίας των δύο Δήμων επί του προγράμματος SMART BEAR, πραγματοποιήθηκε στα Δημοτικά Ιατρεία Αλίμου, συνάντηση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου– Ειδικού Παθολόγου και κλινικού Υπεύθυνου του προγράμματος, Ιωάννη Αρκουμάνη με τη Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου , Ειδική Παθολόγο, Δρ. Ουρανία Ζαχαροπούλου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η συμμετοχή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου στο πρόγραμμα SMART BEAR – όπως και σε αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν – και από την οποία αναμένεται πως θα έχουν όφελος στην υγεία τους τόσο οι πολίτες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όσο και του Δήμου Αλίμου.

 

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, θα προχωρήσει, από τον προσεχή Νοέμβριο, στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας (ιατρών, φυσικοθεραπευτών, ψυχολόγου, νοσηλευτή, ακοολόγου και επισκεπτών υγείας) με τη συνδρομή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Επιπλέον, θα εξελίσσεται η σταδιακή ένταξη στο πρόγραμμα των Δημοτών και κατοίκων  Π. Φαλήρου, που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, με γνώμονα την κλινική αξιολόγηση τους και την κατηγοριοποίησή τους.

Σε άρτια διαμορφωμένους χώρους του Δήμου οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παραλαμβάνουν τις “έξυπνες” συσκευές (πιεσόμετρα, οξύμετρα, θερμόμετρα, ακουστικά βαρηκοΐας, κινητά τηλέφωνα, ζυγαριές, κ.α.) ανάλογα με το κλινικό προφίλ τους και θα εκπαιδεύονται για τη χρήση τους, με συνεχή υποστήριξη από εξειδικευμένο  κέντρο εξυπηρέτησης .

 

Οι υπηρεσίες του προγράμματος δεν υποκαθιστούν τις υπηρεσίες του προσωπικού ιατρού αλλά, αντιθέτως, ενισχύουν τις ικανότητες αυτοδιαχείρισης των χρόνιων νοσημάτων από τους ίδιους τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, αποτελώντας καινοτόμα λύση στους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας, των ηλικιακών ομάδων +65.

 

Scroll to Top