Φάση Πρo-στρατολόγησης – Ένταξης πολιτών 65+ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Υγιούς Γήρανσης Smart Bear

Με μεγάλη προσέλευση Δημοτών και κατοίκων του Παλαιού Φαλήρου, ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση «προ-στρατολόγησης» ενδιαφερομένων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Υγιούς Γήρανσης SMART BEAR, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Π. Φαλήρου, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου της πόλης.

Πρόκειται για μία έξυπνη πλατφόρμα μεγάλων δεδομένων, που απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω Κι υποστηρίζει βάσει τεκμηρίωσης και με εξατομικευμένο τρόπο, την υγιή και ανεξάρτητη διαβίωση στο οικιακό περιβάλλον. Είναι έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας «Horizon 2020».

Αναπτύσσει πλατφόρμα, με στόχο την ενσωμάτωση ετερογενών αισθητήρων και βοηθητικών ιατρικών και κινητών συσκευών που θα επιτρέπουν τη συνεχή συλλογή δεδομένων από την καθημερινή ζωή των ηλικιωμένων, τα οποία θα αναλύονται για να λαμβάνονται τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την παροχή εξατομικευμένων παρεμβάσεων που προωθούν την υγιεινή και ανεξάρτητη διαβίωση τους.

Το έργο απευθύνεται σε 5.100 πολίτες από 6 χώρες της Ευρώπης (Γαλλία , Ιταλία, Πορτογαλία , Ισπανία , Ρουμανία και Ελλάδα). Πιο συγκεκριμένα , στον ελληνικό πιλότο συμμετέχουν 300 κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 700 του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο κλινικός Υπεύθυνος του προγράμματος Αντιδήμαρχος Γιάννης Αρκουμάνης, υποδέχθηκαν άνδρες και γυναίκες ηλικίας +65, στους οποίους μίλησαν για τα πλεονεκτήματα της ένταξης στο πρόγραμμα και απάντησαν σε ερωτήσεις, εκκινώντας τη φάση «προ-στρατολόγησης» του Smart Bear. Εξειδικευμένοι εθελοντές-ερευνητές, κατά βάση φοιτητές ιατρικών επαγγελμάτων, υπέβαλαν τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε ατομικές συνεντεύξεις, προκειμένου να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και με τη χρήση tablet.

Η εκδήλωση αυτή σηματοδότησε την εξέλιξη της διαδικασίας συλλογής δεδομένων, ιατρικών και δημογραφικών, τηρώντας στο ακέραιο τον κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων.

  • Όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα Υγιούς Γήρανσης Smart Bear, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα ΚΑΠΗ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου Τ. 210 98 34 136 a@palaiofaliro.gr

Αλλά και τις Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου μας, καθώς και με τα ΚΕΠ Υγείας τ. 210 98 39 373 iatria.dpf@palaiofaliro.gr

  • Να ενημερώνονται ηλεκτρονικά επίσης ΕΔΩ, αλλά και από την σελίδα του προγράμματος στο FB (smart bear-palaio faliro).

Μέσω της ανάλυσης των δεδομένων θα αξιολογηθεί και η καταλληλόλητα συμμετοχής στην επόμενη φάση του Προγράμματος Smart Bear .

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, σημείωσε απευθυνόμενος στους πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πολυχώρου του Δημαρχείου:

«Στα μάτια σας βλέπουμε τους γονείς, τους παππούδες μας, στοχεύοντας να κάνουμε ένα βήμα ώστε να αποκτήσετε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πιο ανεξάρτητη και υγιή καθημερινότητα, μέσω των έξυπνων ιατρικών συσκευών (έξυπνο οξύμετρο , έξυπνο τηλέφωνο , έξυπνο πιεσόμετρο , έξυπνη ζυγαριά , έξυπνο ρολόι κλπ.) που το πρόγραμμα θα σας προμηθεύσει εντελώς δωρεάν».

Και δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους νεαρούς επιστήμονες, τους νέους φοιτητές, που με χαρά και ενθουσιασμό, έσπευσαν να στηρίξουν εθελοντικά τη δράση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Παρακολούθησης και Υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ΚΕΠ και Ανάπτυξης Ψηφιακής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Scroll to Top