Η Ομάδα μας

smartbear_logo

Ομάδα SMARTBEAR

Η ομάδα SMART BEAR αποτελείται από επαγγελματίες υγείας και ερευνητές που έχουν συνδυάσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για να υλοποιήσουν αυτό το καινοτόμο ερευνητικό έργο. Η ομάδα απαρτίζεται από ειδικούς στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας, καθώς και από ιατρούς, ερευνητές και τεχνικούς.

Αρκουμάνης Ιωάννης

smartbear_icon

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Ο Ιωάννης Αρκουμάνης είναι Ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη και το Μεταβολικό Σύνδρομο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου SEMMELWEIS της Βουδαπέστης και έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Παθολογίας από το ΓΝΠ «Τζάνειο».

Διετέλεσε μέλος στο επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης του Διαβητολογικού κέντρου του ΠΓΝ «Αττικόν» και ΓΝ Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο». Εργάστηκε στο νοσοκομείο Υγεία ως Επιμελητής Α' και στο Ιατρικό Αθηνών καθώς και στη κλινική Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου ως Διευθυντής.

Είναι Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου από το 2019 έως σήμερα, με επιμέρους αρμοδιότητες ως Πολιτικός Συντονιστής (Pollitical Coordinator) στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Υγιών Πόλεων (European Healthy Cities), Πολιτικός Εκπρόσωπος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) καθώς και Κλινικός Υπεύθυνος και Συντονιστής στο Ευρωπαϊκό Έργο SMART BEAR, στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Αρκουμάνης Ιωάννης_φωτό
Ρεντούμης Αναστάστιος-φωτό

Ρεντούμης Αναστάσιος

smartbear_icon

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ο Αναστάσιος Ρεντούμης έχει σπουδάσει Βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Coventry της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ διαθέτει Μεταπτυχιακά διπλώματα στην Ιατρική Βιοχημεία και στην Διοίκηση των Υπηρεσιών Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Brunel και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (London School of Hygiene and Tropical Medicine & LSE).

Έχει εκτενή εμπειρία σε ερευνητικά έργα στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας, εστιάζοντας στην ηλεκτρονική υγεία, την ολοκληρωμένη φροντίδα και τον μετασχηματισμό των συστημάτων υγείας. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα έργων της ΕΕ εκ των οποίων τα SmartCare και UHCE έχουν βραβευτεί από την ΕΕ και το Like στην Υγεία.

Υπήρξε Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Χανίων και Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Eίναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Σωματείου Σ.Ο.Φ. "Συμμαχία για την Ολοκληρωμένη Φροντίδα".

Δημητρούλια Μαρία

smartbear_icon

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

H Μαρία Δημητρούλια με σπουδές στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Παντείου Πανεπιστημίου και  MSc στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία έχει ασχοληθεί σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης κοινωνικού περιεχομένου. 

Είναι υπάλληλος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στη διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και άλλων κοινωνικών προγραμμάτων και παροχών που εφαρμόζονται από το Δήμο.

Δημητρούλια Μαρία_φωτό

Κλινική Ομάδα SMARTBEAR

Αγγελοπούλου Θάλεια-φωτό

Αγγελοπούλου Θάλεια

smartbear_icon

ΙΑΤΡΟΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ

Η Θάλεια Αγγελοπούλου είναι νευρολόγος, απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της Μοριακής και Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας, και είναι υποψήφια Διδάκτωρ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην παθοφυσιολογία των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, τις ψηφιακές εφαρμογές και την τηλεϊατρική, ιδιαίτερα στον τομέα των νοητικών και κινητικών διαταραχών.

Έχει περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και περισσότερες από 30 παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά έργα όπως το «Social Innovation for Integrated Health Care (SI4CARE) Project in Adrion-Ionian Regions» και το «Εθνικό Δίκτυο Έρευνας Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων στη βάση της Ιατρικής Ακριβείας».

Βάσσου Ευγενία

smartbear_icon

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ-ΑΚΟΟΛΟΓΟΣ

Η Ευγενία Βάσσου είναι Λογοθεραπεύτρια-Ακοολόγος. Έλαβε το πτυχίο Λογοθεραπείας από το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πατρών το 2010. Έχει εργαστεί ως Ακοολόγος στο NHS-Brighton and Sussex University Hospital και το 2020 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MSc Ακοολογίας και Νευροωτολογίας απο την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές της, εντάχθηκε στην ερευνητική ομάδα της Α᾽ ΩΡΛ Κλινικής του Γ.Ν.Α. Ιπποκρατείου.

Το κλινικό ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στον τομέα της Ακοολογίας, με ειδικό ενδιαφέρον στην ακουστική αποκατάσταση και συμβουλευτική.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια, στο Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα (Horizon 2020): UNITI (Ενοποίηση θεραπειών και παρεμβάσεων για εμβοές) και είναι η κύρια ερευνήτρια στο ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου IDA (Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του διαδικτυακού εργαλείου συμβουλευτικής “Living Well” του Ινστιτούτου IDA σε ενήλικες που χρησιμοποιούν πρώτη φορά ακουστικά βαρηκοΐας).

Βάσσου Ευγενία-φωτό
Γρηγορακάκη Παναγιώτα-φωτό

Γρηγορακάκη Παναγιώτα

smartbear_icon

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Παναγιώτα Γρηγορακάκη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εξειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία παιδιών και ενηλίκων από την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών.

Έχει εργαστεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως άτομα τρίτης ηλικίας, άτομα με προβλήματα όρασης, παιδιά προσχολικής ηλικίας, άτομα με ψυχικές διαταραχές. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε συνέδρια με τη μορφή αναρτημένης ανακοίνωσης (poster) και έχει συμμετάσχει σε έρευνες για τη συλλογή και την επεξεργασία δεδομένων.

Σήμερα εργάζεται ως ψυχολόγος στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Παλαιού Φαλήρου και συμμετέχει ως Ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Έργο «Smart Bear», στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Μαρκάκη Αθηνά

smartbear_icon

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η Αθηνά Μαρκάκη είναι Ψυχολόγος και Επισκέπτρια Υγείας απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Health Management από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Διαθέτει 20ετη επαγγελματική εμπειρία με έμφαση τα τελευταία χρόνια σε ερευνητικά προγράμματα, που αφορούν στην Υγιή Γήρανση και χρηματοδοτούνται απο την Ευρωπαική Ένωση. Συμμετέχει ως ερευνήτρια στα έργα ValueCare, Marissa και SmartBear και ήταν η κύρια ερευνήτρια του έργου UHCE. Επίσης, έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο έργο Child Guarantee και στη Σερβία ως Έμπειρος Σύμβουλος σε έργο της Ευρωπαικής Ένωσης για την αποιδρυματοποίηση. Επίσης έχει εργαστεί ως Συντονίστρια στο ESTIA, Συντονίστρια και Αξιολογήτρια Έργου σε Δομές ασυνόδευτων ανηλίκων, μέλος Ομάδας και Επιστημονικά Υπεύθυνη σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας, καθώς και ως Εργαστηριακή Συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με παρουσιάσεις του έργου της σε εθνικά συνέδρια.

Μάρκου Ναταλία-φωτό-νέα
Μάρκου Ναταλία-φωτό

Μάρκου Ναταλία 

smartbear_icon

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Η Μάρκου Ναταλία είναι Νοσηλεύτρια και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του τμήματος Νοσηλευτικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διοίκηση μονάδων υγείας και πρόνοιας με εξειδίκευση e-health Management του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο νοσοκομειακά όσο και στην κοινότητα. Κύριο μέρος της εργασιακής της εμπειρίας αφορά την προαγωγή και αγωγή υγείας μέσω δημιουργίας προγραμμάτων εκπαίδευσης αλλά και υλοποίησης τους σε πολίτες και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Φορείς που έχει συνεργαστεί στην παροχή νοσηλευτικής φροντίδας και στην εκπαίδευση και προαγωγή υγείας είναι: ΙΚΑΝ ΑΕ, Teladoc Health International Bcn, BIOSAFETY, 1η YΠΕ, Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Παπαδοπούλου Σοφία

smartbear_icon

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Η Σοφία Παπαδοπούλου (MSc) είναι φυσικοθεραπεύτρια και επιστημονική συνεργάτιδα στην Α' ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Ρευματολογία και μυοσκελετική υγεία» και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα "Νέες μέθοδοι στη φυσικοθεραπεία".

Η ερευνητική και κλινική της εργασία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση ασθενών με διαταραχές του αιθουσαίου και του μυοσκελετικού συστήματος.

Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια. Επιπλέον, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Horizon 2020, συνεργάζεται στο πρόγραμμα TELEREHAB DSS και συνεργάζεται με το δήμο Παλαιού Φαλήρου για το πρόγραμμα SMART BEAR, στο οποίο ασχολείται με την υποστήριξη της υγιούς και ανεξάρτητης διαβίωσης στο οικιακό περιβάλλον μέσω μιας έξυπνης πλατφόρμας δεδομένων.

Παπαδοπούλου Σοφία-φωτό
Σκαφίδα Χριστίνα-φωτό

Σκαφίδα Χριστίνα

smartbear_icon

ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η Χριστίνα Σκαφίδα είναι Επισκέπτρια Υγείας απόφοιτη του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στo πλαίσιo της εκπαίδευσης της συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Erasmus & Partnerships (Strenco)» με γενικό θέμα “Ψυχική Υγεία” που υλοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο VIVES του Βελγίου.

Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και επιπρόσθετα κατέχει πιστοποίηση Πρώτων Βοηθειών και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Έχει εργαστεί σε δομές υγείας στην κοινότητα καθώς και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η εργασιακή της εμπειρία επικεντρώνεται στη δημιουργία και στην υλοποίηση προγραμμάτων προαγωγής υγείας σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, καθώς και στη καταγραφή των αναγκών τους.

Σούλης Γεώργιος

smartbear_icon

ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΓΗΡΙΑΤΡΟΣ

Ο Σούλης Γεώργιος έχει εντυπωσιακή ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Βιολογία το 1999 στο ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακό στις Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Paris VI, Pierre et Marie Curie το 2000. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από την Ιατρική του ΕΚΠΑ το 2005 και απέκτησε το Διδακτορικό του το 2008. Εξειδικεύτηκε στη Γενική Ιατρική το 2012 και εκπαιδεύτηκε στη Γηριατρική στο Νανσύ της Γαλλίας το 2011, αποκτώντας τον τίτλο μετεκπαίδευσης στη Γηριατρική/Γεροντολογία από το Πανεπιστήμιο της Λορραίνης το 2013. Έχει επίσης σπουδάσει στο Σχολείο της European Academy for Medicine of Ageing (2015) και είναι μέλος της.

Από το 2019, εργάζεται στο Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης του Ερρίκος Ντυνάν, διαθέτει ιδιωτικό ιατρείο και διδάσκει σε φοιτητές Ιατρικής και επαγγελματίες υγείας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και εμπειρογνώμονας σε Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει 25 ξενόγλωσσα άρθρα και παρουσιάσει πολλές ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Σούλης-Γεώργιος_φωτό
Τσουκάτος Μιχάλης-φωτό

Τσουκάτος Μιχάλης

smartbear_icon

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Ο Μιχάλης Τσουκάτος είναι φυσικοθεραπευτής μέλος του Π.Σ.Φ. Το 2018 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην καρδιοπνευμονική αποκατάσταση και στην αποκατάσταση ασθενών ΜΕΘ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζεται σαν επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΚΠΑ. Συμμετείχε στα ερευνητικά προγράμματα Horizon 2020: HOLOBALANCE (HOLOgrams για εξατομικευμένη εικονική καθοδήγηση και κίνητρα σε έναν γηράσκοντα πληθυσμό με διαταραχές ισορροπίας) και Telerehab DSS ( Σύστημα υποστήριξης κλινικών και οικονομικών αποφάσεων για την τηλεαποκατάσταση της ισορροπίας). Τόσο το κλινικό όσο και το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αποκατάσταση των αιθουσαίων και μυοσκελετικών διαταραχών.

Έχει 4 χρόνια εμπειρίας, σαν μέλος διεπιστημονικής ομάδας, στην αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν χρόνιο πόνο και διαταραχές ψυχικής υγείας.

Συνεργάτες

Έξυπνη πλατφόρμα μεγάλων δεδομένων
με εξατομικευμένη υποστήριξη βάση στοιχείων
για υγιή και ανεξάρτητη διαμονή στο σπίτι.

smartbear_logo_retina

Πλατφόρμα ερευνητικών εργαλείων
ελληνικού πιλότου SMARTBEAR

cef_logo_el

Πληροφορίες

dimos-palaiou-falirou_logo

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Διεύθυνση: Τερψιχόρης 51, Π.Φάληρο 17562
Τηλέφωνο: (+30) 213 2020 333
Email: europe@palaiofaliro.gr

Scroll to Top