Ομάδα

smartbear_logo

Ομάδα SMARTBEAR

Η ομάδα SMART BEAR αποτελείται από ένα ποικίλο επαγγελματιών και ερευνητών που έχουν συνδυάσει τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για να υλοποιήσουν αυτό το καινοτόμο ερευνητικό έργο. Η ομάδα αποτελείται από ειδικούς στους τομείς της υγείας και της τεχνολογίας, καθώς και από ιατρούς, ερευνητές και τεχνικούς.

bio-erica-whitson

Βάσσου Ευγενία

smartbear_icon

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Η Ευγενία Βάσσου είναι Λογοθεραπεύτρια-Ακοολόγος. Έλαβε το πτυχίο Λογοθεραπείας από το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πατρών το 2010. Έχει εργαστεί ως Ακοολόγος στο NHS-Brighton and Sussex University Hospital και το 2020 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο MSc Ακοολογίας και Νευροωτολογίας απο την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές της, εντάχθηκε στην ερευνητική ομάδα της Α᾽ ΩΡΛ Κλινικής του Γ.Ν.Α. Ιπποκρατείου.
Το κλινικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τομέα της Ακοολογίας, με ειδικό ενδιαφέρον στην ακουστική αποκατάσταση και συμβουλευτική.Έχει συμμετάσχει ως ερευνήτρια, σε ένα Ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα (Horizon 2020): UNITI και είναι η κύρια ερευνήτρια σε ένα ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου IDA .

Ευγενία Βάσσου Αναλυτικό Βιογραφικό

Δημητρούλια Μαρία

smartbear_icon

--

H Μαρία Δημητρούλια με σπουδές στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης καθώς και στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Παντείου Πανεπιστημίου και  MSc στην Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία έχει ασχοληθεί σε ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης κοινωνικού περιεχομένου. 

Είναι υπάλληλος του Δήμου Παλαιού Φαλήρου στη διαχείριση και υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και άλλων κοινωνικών προγραμμάτων και παροχών που εφαρμόζονται από το Δήμο.

Μαρία Δημητρούλια Αναλυτικό Βιογραφικό

bio-erica-whitson
bio-erica-whitson

Μαρκάκη Αθηνά

smartbear_icon

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Αθηνά Μαρκάκη είναι ψυχολόγος και επισκέπτρια υγείας, με εξειδίκευση στη συστημική ψυχοθεραπεία. Έχει σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διαχείριση υγείας από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Έχει πολυετή εμπειρία ως ιδιώτης ψυχολόγος και έχει εργαστεί σε διάφορους τομείς της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας και της φροντίδας ασυνόδευτων ανηλίκων.
Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά έργα σχετικά με την ανθρώπινη υγεία και έχει εργαστεί ως ερευνήτρια και συντονίστρια σε πολλά από αυτά. Επίσης, έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και σε δημόσια νοσοκομεία. Η εμπειρία της καλύπτει ποικίλους τομείς της υγείας και της ψυχολογίας, και έχει συμβάλει σε αρκετά επιστημονικά έργα και δημοσιεύσεις στον τομέα.

Αθηνά Μαρκάκη Αναλυτικό Βιογραφικό

Μάρκου Β. Ναταλία 

smartbear_icon

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ

Η Μάρκου Β. Ναταλία είναι Νοσηλεύτρια και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου του τμήματος Νοσηλευτικής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διοίκηση μονάδων υγείας και πρόνοιας με εξειδίκευση e-health Management του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Έχει εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τόσο νοσοκομειακά όσο και στην κοινότητα. Κύριο μέρος της εργασιακής της εμπειρίας αφορά την προαγωγή και αγωγή υγείας μέσω δημιουργίας προγραμμάτων εκπαίδευσης αλλά και υλοποίησης τους τόσο σε πολίτες όσο και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Φορείς που έχει συνεργαστεί τόσο στην παροχή νοσηλευτικής φροντίδας όσο και στην εκπαίδευση και προαγωγή υγείας είναι ΙΚΑΝ ΑΕ, Teladoc Health International Bcn, BIOSAFETY, 1η YΠΕ, Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Ναταλία Β. Μάρκου Αναλυτικό Βιογραφικό

bio-erica-whitson
bio-erica-whitson

Παπαδοπούλου Σοφία

smartbear_icon

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

Η Σοφία Παπαδοπούλου (MSc) είναι φυσικοθεραπεύτρια και επιστημονική συνεργάτιδα στην Α' ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη «Ρευματολογία και μυοσκελετική υγεία» και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα "Νέες μέθοδοι στη φυσικοθεραπεία".

Η ερευνητική και κλινική της εργασία επικεντρώνεται στην αποκατάσταση ασθενών με διαταραχές του αιθουσαίου και του μυοσκελετικού συστήματος. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια. Επιπλέον, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Horizon 2020, συνεργάζεται στο πρόγραμμα TELEREHAB DSS και συνεργάζεται με το δήμο Παλαιού Φαλήρου για το πρόγραμμα SMART BEAR, το οποίο ασχολείται με την υποστήριξη της υγιούς και ανεξάρτητης διαβίωσης στο οικιακό περιβάλλον μέσω μιας έξυπνης πλατφόρμας δεδομένων.

Σοφία Παπαδοπούλου Αναλυτικό Βιογραφικό

Πατσίκα Έφη

smartbear_icon

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Η Έφη Πατσίκα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόσο στο πεδίο της Προαγωγής και Αγωγής Υγείας (MSc), όσο και στο πεδίο της Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και της Εξαρτησιολογίας (MSc). Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει εργαστεί σε δημόσιους και διεθνείς φορείς παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως άστεγοι (Δήμος Αθηναίων), γυναίκες θύματα έμφυλης βίας (Δήμος Λαρισαίων) και πρόσφυγες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουγγαρία (Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως, the Home Project, Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.). Έχει μετεκπαιδευτεί στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική θεραπεία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στην Ψυχοδυναμική Κλινική Πρακτική από την Hope in Group Analysis. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε συνέδρια με τη μορφή αναρτημένης ανακοίνωσης (poster), αλλά και στο επιστημονικό περιοδικό Ψυχιατρική. Σήμερα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή των Αθηνών και εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Έργο «Smart Bear», στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Έφη Πατσίκα Αναλυτικό Βιογραφικό

bio-erica-whitson
bio-erica-whitson

Ρεντούμης Αναστάσιος

smartbear_icon

---

Ο Αναστάσιος Ρεντούμης είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Σωματείου "Συμμαχία για την Ολοκληρωμένη Φροντίδα" – Σ.Ο.Φ. Εκπαιδευμένος στη Βιοχημεία, κατέχει μεταπτυχιακά διπλώματα σε Ιατρική Βιοχημεία και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.
Έχει εκτενή εμπειρία σε ερευνητικά έργα στον τομέα της κοινωνικής καινοτομίας, εστιάζοντας στην ηλεκτρονική υγεία, την ολοκληρωμένη φροντίδα και τον μετασχηματισμό των συστημάτων υγείας. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα έργων της ΕΕ και τα SmartCare και UHCE έχουν βραβευτεί από την ΕΕ και το Like stin Ygeia.
Υπήρξε Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Χανίων και Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και παρουσιάσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Αναστάσιος Ρεντούμης Αναλυτικό Βιογραφικό

Σούλης Γεώργιος

smartbear_icon

---

Ο Σούλης Γεώργιος έχει εντυπωσιακή ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία. Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Βιολογία το 1999 στο ΕΚΠΑ και συνέχισε με μεταπτυχιακό στις Νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Paris VI, Pierre et Marie Curie το 2000. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από την Ιατρική του ΕΚΠΑ το 2005 και απέκτησε το Διδακτορικό του το 2008. Εξειδικεύτηκε στη Γενική Ιατρική το 2012 και εκπαιδεύτηκε στη Γηριατρική στο Νανσύ της Γαλλίας το 2011, αποκτώντας τον τίτλο μετεκπαίδευσης στη Γηριατρική/Γεροντολογία από το Πανεπιστήμιο της Λορραίνης το 2013. Έχει επίσης σπουδάσει στο Σχολείο της European Academy for Medicine of Ageing (2015) και είναι μέλος της.
Από το 2019, εργάζεται στο Κέντρο Γηριατρικής Αξιολόγησης του Ερρίκος Ντυνάν, διαθέτει ιδιωτικό ιατρείο και διδάσκει σε φοιτητές Ιατρικής και επαγγελματίες υγείας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και εμπειρογνώμονας σε Ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει 25 ξενόγλωσσα άρθρα και παρουσιάσει πολλές ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Γεώργιος Σούλης Αναλυτικό Βιογραφικό

bio-stephanie-plummer-NOT
bio-erica-whitson

Τσουκάτος Μιχάλης

smartbear_icon

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

Ο Μιχάλης Τσουκάτος είναι φυσικοθεραπευτής μέλος του Π.Σ.Φ. Το 2018 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην καρδιοπνευμονική αποκατάσταση και στην αποκατάσταση ασθενών ΜΕΘ στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζεται σαν επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΚΠΑ. Συμμετείχε στα ερευνητικά προγράμματα Horizon 2020: HOLOBALANCE (HOLOgrams για εξατομικευμένη εικονική καθοδήγηση και κίνητρα σε έναν γηράσκοντα πληθυσμό με διαταραχές ισορροπίας) και Telerehab DSS ( Σύστημα υποστήριξης κλινικών και οικονομικών αποφάσεων για την τηλεαποκατάσταση της ισορροπίας). Τόσο το κλινικό όσο και το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αποκατάσταση των αιθουσαίων και μυοσκελετικών διαταραχών.

Έχει 4 χρόνια εμπειρίας, σαν μέλος διεπιστημονικής ομάδας, στην αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων σε ασθενείς που αντιμετώπιζαν χρόνιο πόνο και διαταραχές ψυχικής υγείας.

Μιχάλης Τσουκάτος Αναλυτικό Βιογραφικό

Συνεργάτες

Έξυπνη πλατφόρμα μεγάλων δεδομένων
με εξατομικευμένη υποστήριξη βάση στοιχείων
για υγιή και ανεξάρτητη διαμονή στο σπίτι.

smartbear_logo_retina

Πλατφόρμα ερευνητικών εργαλείων
ελληνικού πιλότου SMARTBEAR

cef_logo_el

Πληροφορίες

dimos-palaiou-falirou_logo

Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Διεύθυνση: Τερψιχόρης 51, Π.Φάληρο 17562
Τηλέφωνο: (+30) 213 2020 333
Email: europe@palaiofaliro.gr

Scroll to Top